Årets maktfrukostar på Almedalen | LSU

Årets maktfrukostar på Almedalen

07 juni 2018

LSU lanserar årets maktfrukostar!

Över en frukostmacka och en kopp kaffe eller te möter vi personerna i politikens mitt, de som ofta arbetar i bakgrunden, som sitter på spetskompetens inom sitt område och har ett stort inflytande över politikens utformning. I år fokuserar vi på tre av LSU:s största tematiska områden: ungas roll i fredsbyggande, ungas inflytande i Europa och Hållbart engagemang och ledarskap.

 

Mötet är i fokus, ömsesidigheten är central. LSU:s maktfrukostar är tillfället för ungdomsorganisationer att bidra med perspektiv och synpunkter kring olika politiska frågor, knyta kontakter och få en unik insyn i pågående politiska processer.

 

Frukostarna bygger på fördjupande samtal och har därför begränsat med platser. Alla medlemmar i LSU:s medlemsorganisationer deltar kostnadsfritt. Det är först till kvarn som gäller, men vi fördelar platserna för att få en jämn spridning mellan organisationerna.

 

Tid: 08:00 till 09:00

Adress: Frukosten serveras i trädgården på Tunnbindaregatan 3, strax innanför Öster port i Visby.

 

 

Måndag 2 juli:
Erike Tanghøj om ungas roll i att bygga fredliga samhällen.

Erike Tanghøj har arbetat i över 10 år med ungas deltagande i återuppbyggnad och demokratisering i konflikt- och utvecklingsländer. Hon har bland annat utvecklat och drivit ett kapacitetsutvecklingsprogram för unga politiker inom KIC Sweden. Nu är Erike ansvarig på Folke Bernadotteakademin som för att arbeta fram inriktningen för hur myndigheten ska arbeta med unga, fred och säkerhet, samt verksamheter som stödjer implementeringen av FN:s säkerhetsresolution 2250 om samma ämne. Vi är säkra på att årets första maktfrukost blir full av intressanta exempel och tankar!

 

 

Tisdag 3 juli:
Katarina Areskoug Mascarenhas om ungas deltagande i EU

Katarina Areskoug Mascarenhas har varit chef för Europeiska kommissionens representation i Sverige sedan 1 mars 2015. Hon har bred erfarenhet av EU-frågor från sin tjänst som statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt med ansvarsområde utrikes- och EU-frågor samt som gruppchef på Utrikesdepartementets EU-avdelning. Hon har även arbetat med EU-frågor vid Sveriges ständiga representation i Bryssel. LSU har länge arbetat med ungas inflytande i Europa och vet att det blir allt viktigare för den svenska ungdomsrörelsen att vara aktiv på europeisk nivå. Välkommen till ett samtal om EU:s utveckling och unionens roll i Sverige och världen!

 

 

Onsdag 4 juli:
Agneta Karlsson om hållbart engagemang och välmående

Agneta Karlsson är ansvarig statssekreterare för folkhälsa, hälso- och sjukvård samt idrott. Hon har varit statssekreterare i två regeringar och har ett gediget politiskt engagemang bakom sig. Den 4 juli kommer ni att tillsammans med Agneta prata om hennes erfarenheter att leda verksamheter på ett hållbart sätt, hur vi stärker den psykiska hälsan hos unga i Sverige och vilka roller i detta arbete som olika samhällsaktörer har. Vi vet att många av LSU:s medlemmar arbetar med problematik kring bland annat psykisk ohälsa. Ta chansen att möta en av våra viktigaste makthavare i frågor om hälsa och välmående!

 

 

Anmäl dig här nedan:

Enbart för medlemmar i LSU:s medlemsorganisationer. Då antalet platser är begränsat är anmälan bindande. Max 10 personer/frukost. Vid fullbokning fördelas platserna så att varje organisation får en plats. Sista anmälningsdag 10 juni. Efter sista anmälningsdag meddelas du per mejl om du har fått en plats till maktfrukosten.

Ditt namn


Din e-post


Medlemsorganisation

Ålder:


Könsidentitet:


Vilken maktfrukost vill du anmäla dig till?
Obs! Vid fullbokning endast en plats per organisation


Ange eventuella kostbehov:


Andra eventuella behov/hjälpmedel (t.ex. hörslinga, tolk, rum för bön/meditation/lugn, pauser mm):


Övrigt:


Nyhetsbrev

Veckans nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet:

© 2018 LSU. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes