LSU  Forum 2017

03 maj 2016


 

Den 23 oktober är det dags för LSU:s årliga ungdomspolitiska konferens, LSU Forum. LSU Forum arrangeras varje år, är öppet för alla medlemmar och är kostnadsfritt. I år är temat Hållbart engagemang och ledarskap.

 

Det unga civilsamhället samlas för att under en dag dela med sig av sina erfarenheter och ta in andras kopplat till årets tema- Hållbart engagemang och ledarskap. Under dagen kommer vi att få besök av makthavare, forskare, representanter från ungdomsrörelsen och andra organisationer för att fördjupa oss i frågor om stress och ohälsa kopplat till engagemang och civilsamhället.

Program:

 

PROGRAM LSU FORUM 2017:

 

Konferencier och moderator: Silvia Kakembo

10.15-10.30 Incheckning

 

10.30 Välkomna och presentation av Ungdomsrörelsen i siffror

 

11.15 Panelsamtal: Bakom siffrorna- varför är stressen så hög i ungdomsrörelsen och vad behövs för att bygga hållbara organisationer?

Medverkande: Kerstin Evelius, nationell samordnare för statens insatser på området psykisk hälsa, Philip Botström, förbundsordförande SSU, My Malmeström Sobelius, tidigare generalsekreterare på LSU och många års arbetslivserfarenhet i civilsamhället och Stina Jakobsson, utredare på Unionen

 

12.00 Lunch

 

13.00 Vad är stress? Föreläsning med Aleksander Perski, psykolog och en av landets ledande stressforskare

 

13.30 Rundabordssamtal och fika. LSU har bjudit in flera forskare, organisationer och makthavare som kommer till LSU Forum för att prata om sin forskning eller arbete tillsammans med ungdomsrörelsen. I 45 minuter kommer personen att leda en presentation och ett samtal. Varje deltagare kommer att få delta på två rundabordssamtal.

Medverkande:

Aleksander Perski, psykolog och stressforskare

Noomi Weinryb, organisationsforskare 

Johan von Essen, lektor och forskare inom civilsamhället och engagemang

Kerstin Evelius, nationell samordnare för statens insatser på området psykisk hälsa

Shadé Jalali, branschutredare på Unionen

Erica Midfjäll och Josephine Bladh, metodutvecklare på LSU- Sveriges ungdomsorganisationer

 

15.20 Speedpresentationer: Fyra aktörer som på olika sätt arbetar inom ramen för Hållbart engagemang och ledarskap eller ohälsa presenterar kort sin verksamhet och tar emot frågor från publiken. Medverkande: Idea, Volontärbyrån, Maktsalongen och Suicide Zero

 

16.10 Avslutning

 

 

När? 23 oktober
Tid? 1
0.30-16.15
Var? 
Unionens konferenscenter på Olof Palmes gata 17 i Stockholm
Anmälan?  
gör du här, först till kvarn! (Sista anmälningsdag är den 18e oktober)

Är du inte medlem hos LSU men skulle vara intresserad av att komma, eller har du andra frågor? kontakta då Ella Coogan via mejl: ella.coogan@lsu.se

I år startade LSU sitt treåriga projekt Hållbart engagemang och ledarskap som arrangerar årets LSU Forum. Är du intresserad av att veta mer om projektet kan du klicka här.

Varmt välkomna!

Nyhetsbrev

Veckans nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet:

© 2018 LSU. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes