Hotet från nazismen måste stoppas

03 juli 2018

Under de första dagarna under Almedalsveckan 2018 har LSU deltagit i många samtal om hoten mot demokratin. Samtidigt har själva Almedalsveckan stått i centrum för ett av de mest uppenbara hoten mot demokratisk organisering, riktade hot från högerextrema och nazistiska rörelser. Det kan aldrig någonsin accepteras, säger LSU:s ordförande Rosaline Marbinah.

 

– RFSL Ungdoms och RFSL:s rätt till att delta i det demokratiska samtalet måste säkerställas. Polisen har även i år gett tillstånd till att nazism urholkar demokratin. Hot från nazister går ut över en demokratisk rörelses rätt att synas och höras på ett sätt som är absolut oacceptabelt.

 

LSU förstår RFSL Ungdoms beslut och kommer att fortsätta kämpa för den långsiktiga tryggheten, kapaciteten för ungdomsrörelsen och motverkande av det krympande utrymmet för civilsamhället. LSU uppmanar vidare de som är kvar i Visby att dels besöka RFSL:s aktiviteter och dels protestera mot alla typer av rasism, nazism och högerextremism som manifesteras.

 

– Vi måste stå starka, alltid och utan undantag, mot de krafter i samhället som gör skillnad på människa och människa. Kampen för medmänsklighet varken börjar eller slutar i Almedalen. Ett första steg som krävs för att gå vidare är civilkurage och att hoten mot civilsamhället utreds på samma villkor som mot andra delar av demokratin.

 

 

Kontakt:

Rosaline Marbinah, Ordförande LSU

Rosaline.marbinah@lsu.se , 0767104449

 

Frank Berglund, ordförande RFSL Ungdom

frank.berglund@rfslungdom.se 0707664 664,

 

Nyhetsbrev

Veckans nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet:

© 2018 LSU. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes