LSU | Årsmöte

Årsmöte

En helt lila bild med text i vitt. Det står: Kallelse till representantskapsmöte i LSU 2018. 10-11 november i Stockholm. I det högra nedre hörnet syns LSU:s logotyp i en vit bubbla.

 

LSU vill härmed bjuda in alla medlemsorganisationer till 2018 års Representantskapsmöte. Representantskapsmötet är LSU:s årsmöte, vårt högst beslutande organ. I år är det bland annat dags för medlemmarna att välja valberedning och revisorer!

 

 

Information om representantskapet 10-11 november 2018 i Stockholm

 

 

Deltagande 

Varje medlemsorganisation har rätt att utse ett ombud som nyttjar organisationens rösträtt. Därutöver får organisationen skicka två övriga representanter. Eventuella ledsagare medföljer utöver representanter, men anmäls på samma sätt. Ombudet ska delta under hela årsmötet.

 

Kostnad 

LSU täcker deltagarkostnaden för medlemsorganisationens ombud. Ombud som reser från annan ort än Stockholm kan söka resebidrag på 400 kr för tåg. Kom ihåg att barn- och ungdomsorganisationer i ungdomsrörelsen även kan använda LSU:s
rabattkod hos SJ. Information om hur du ansöker om resebidrag kommer att finnas på LSU:s hemsida i anslutning till anmälan. Annan ersättning för boende och resor utgår ej. Övriga representanter debiteras en avgift om 250 kronor per person som inkluderar mat under de båda dagarna.

 

Handlingar

Handlingar skickas ut digitalt till alla medlemsorganisationer och deras anmälda ombud i mitten av oktober, samt läggs upp löpandes på LSU:s hemsida.

 

Motioner

Alla medlemsorganisationer kan påverka LSU och sätta oss i rörelse! Ett av de starkaste verktygen för att påverka LSU är att skriva och rösta igenom motioner. Motioner skickas till motioner@lsu.se, senast söndagen den 30 september.

 

 

Ytterligare information och anmälningsformulär publiceras på www.lsu.se den 1 september. Anmälan är öppen till den 15 oktober.

Frågor? Kontakta kroksson@lsu.se

Kallelsen i nedladdningsbart format med förslag till föredragningslista.

Ladda ner kallelsen i pdf-format

Ladda ner kallelsen i word-format

 

 

Årets val – revisorer och valberedning!

Nu är det dags att nominera till verksamhetsrevisorer och valberedning för åren 2019-2020!

 

Valberedningen letar dig som vill vara en närvarande revisor och aktivt ta del av LSU:s arbete. En organisation i förändring med många roliga saker på gång – ta chansen att vara medlemmarnas verktyg så allt går rätt till!

Vi tror att du har suttit på inom det unga civilsamhället men nu är på väg ut därifrån till nya äventyr. Du har ett intresse för och erfarenhet av organisationsutveckling, ekonomiarbete och de speciella förutsättningar som en paraplyorganisation med många projekt har. Du är lugn och trygg med en vilja att saker och ting ska gå till på rätt sätt. Du möter människor med värme och förståelse och har en pragmatisk inställning till det mesta.

 

Är du vår drömrevisor? Passar beskrivningen in på någon i din organisation?

Nominera mera!

Nomineringen ska undertecknas av organisationens firmatecknare, scannas in och skickas till valberedning@lsu.se senast den 1 september. Mer info finns på http://lsu.se/nominera-verksamhetsrevisor/

Har du frågor? Skriv till valberedningen@lsu.se eller till valberedningens ordförande Mimmi Garpebring, mimmi.garpebring@lsu.se 

Vill du sitta i LSU:s valberedning? Eller har du världens bästa valberedare i din organisation som vill ta sig an ett nytt uppdrag? Ta med dig nomineringen till årsmötet.

 

 

 

 

Tidigare representantskapsmöten

Vi lyssnar på era utvärderingar och försöker årligen förbättra LSU:s årsmöte. 2013 och 2014 erbjöd vi t.ex. årsmöteskompis/mentor. Arbetsordningen är reviderad utifrån era utvärderingar. Vi erbjöd en förträff med möjlighet att diskutera och få en större förståelse för handlingarna, bland annat arbetsordningen. Det fanns tid för buzzgroups i beredningsgrupperna. Vi förtydligade att ombud ska ha läst handlingarna innan mötet.

Här kan du läsa mer om  årsmötet 2017 (pdf) >>

Här kan du läsa mer om årsmötet 2016 >>

Här kan du läsa mer om årsmötet 2014 >>

Här kan du läsa mer om årsmötet 2013 >>

Här kan du läsa mer om årsmötet 2012 >>

Här kan du läsa mer om årsmötet 2011 >>

Nyhetsbrev

Veckans nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet:

© 2018 LSU. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes