LSU | Röstresan till Bryssel 2016!

Röstresan till Bryssel 2016!

Vill du lära dig mer om EU, träffa Europaparlamentariker och förstå hur påverkansarbete i EU fungerar? Anmäl dig till Röstresan till Bryssel – LSU:s EU-utbildning som genomförs som en studieresa till Bryssel! På köpet blir du en viktig del av det ungdomspolitiska arbetet på EU-nivå. Årets Röstresa till Bryssel äger rum den 18-22 april!

Bild på deltagre år 2015

Nu är det dags för 2016 års Brysselresa! Röstresan till Bryssel är LSU:s EU-utbildning, där du – och din organisation – kan bli EU-experter. Du lär dig om EU:s olika institutioner och vilka vägar det finns att påverka den politik som bedrivs. Dessutom får du som deltagare lära dig mer om Röstresan genom EU – den process som ger Sveriges unga inflytande i de EU-frågor som rör dem.

 

Vad innehåller utbildningen?

Du får genom utbildningen kunskap och förståelse för hur EU fungerar, hur beslut fattas och när och hur organisationer och personer kan komma in och påverka. Du får möjlighet att knyta ovärderliga kontakter i EU och i Sverige och du får ett kontaktnät bland andra ungdomsorganisationer som också arbetar med påverkan på olika sätt. Målet är att du ska lära dig mer, få en chans att diskutera frågor som är viktiga för dig och din organisation, och att du ska kunna ta arbetet vidare i din organisation när du är tillbaka på hemmaplan. Du lär dig också mer om det ungdomspolitiska arbetet inom EU och får möjlighet att bli en av Röstresan genom EU:s lokala ambassadörer. Mer information om Röstresan genom EU och vad en lokal ambassadör är hittar du här!

Utbildningen sker i Stockholm och Bryssel över totalt fem dagar och innehåller bland annat:

–    Möte med regeringskansliet om den svenska regeringens EU-arbete
–    En halvdag hos Europaparlamentets och EU-kommissionens Sverigekontor
–    Erfarenhetsutbyte med andra ungdomsorganisationer från Sverige och organisationer i Bryssel
–    Besök på EU-kommissionen i Bryssel
–    Besök på Europaparlamentet och möten med svenska Europaparlamentariker

 

Vem kan söka?

Resan är öppen för alla, men medlemmar i LSU:s medlemsorganisationer har förtur. Inga förkunskaper krävs, bara intresse och engagemang för ungdomsorganisationer och deras roll i EU!

 

Kostnad

Pris för utbildningen är 4000 SEK. Du kan välja att betala utbildningen själv eller bli sponsrad av din organisation. I priset ingår:

  • Flygresa t.o.r. Stockholm – Bryssel
  • Eventuell resa till och från Stockholm
  • Boende i Bryssel (samt i Stockholm för de som behöver)
  • Frukost, lunch och middag under hela utbildningen
  • Lokaltrafikresor i Bryssel
  • Utbildningsmaterial

Eventuella lokaltrafikresor i Stockholm står deltagarna själva för. Deltagare som inte kommer från LSU:s medlemsorganisationer kan kontakta LSU för prisuppgift.

 

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 30 mars och du anmäler dig här!

 

Kontakt

Maja Stojanovska

maja.stojanovska@lsu.se
070 271 40 99

Nyhetsbrev

Veckans nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet:

© 2018 LSU. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes