LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer är en intresse- och samarbetsorganisation som samlar 80 nationella barn- och ungdomsorganisationer

Politik

LSU jobbar för en demokratisk värld där ungas röster hörs och tas på allvar

Verksamhet

Läs mer om LSU:s pågående projekt och verksamhetsområden!

Medlemsstöd

Som engagerad i en av våra medlemsorganisationer får du stöd och resurser

Aktuellt

Häng med på ett medlemsexklusivt studiebesök hos UR!

Häng med på ett medlemsexklusivt studiebesök hos UR!

Den 5 december bjuder LSU och Utbildningsradion (UR) in till ett gemensamt studiebesök hos UR! Under studiebesöket kommer vi att träffa bland annat redaktionen för Tänk till och en av UR:s pedagogiska redaktörer som är intresserad av att höra hur ungdomsrörelsen tänker kring kommande EU-val. Det pågår även ett utvecklingsprojekt som UR kallar ung folkbildning.

read more
15 organisationer: Vi vill samarbeta med myndigheterna om gängkriminaliteten

15 organisationer: Vi vill samarbeta med myndigheterna om gängkriminaliteten

Civilsamhällets organisationer vädjar till regeringen om välgenomtänkta åtgärder för att bekämpa ökande grov brottslighet och våld. En starkare samverkan och ett resurstillskott behövs för att vända den eskalerande samhällskrisen, skriver en rad civilsamhällesorganisationer i en gemensam skrivelse till regeringen.

read more
Valberedningens förslag till årsmötet 2023

Valberedningens förslag till årsmötet 2023

Inför LSU:s årsmöte i Lund 25–26 november, föreslår valberedningen för Sveriges barn- och ungdomsorganisationer att styrelsen utökas från nuvarande 8 personer till 11. LSU:s nuvarande ordförande Noura Berrouba föreslås bli den som fortsatt ska leda organisationen. Samtidigt är förslaget att 9 av de 11 blir helt nya ledamöter från 9 olika organisationer.

read more

Visit our special site dedicated to the important work our partner organisations does around the world to educate and prevent a shrinking democratic space for civil society.

Gallery walk

Expanding space →