Med projektet Nordic Youth in Sustainable Communities (NUBF) vill vi skapa starkare samarbete mellan unga människor i Norden – med hållbarhet i fokus. Barn- och ungdomsorganisationer med en bra aktivitetsidé kan ansöka om bidrag för att genomföra aktiviteten tillsammans med åtminstone en partnerorganisation i ett annat nordiskt land. För att få fler organisationer att söka bidraget arrangerar vi en årlig workshop som är fylld av inspiration, nätverksmöjligheter och praktiska tips för att fylla i ansökan!  


Bidrag för nordiska aktiviteter
Om ni vill göra aktiviteter med en eller flera andra nordiska organisationer så kan ni ansöka om bidrag via NUBF. Ansökan görs direkt på hemsidan nordicyouth.org.

Sista deadline för ansökan är 30 september och ni kan söka för upp till 80 000 DKK beroende på typ av aktivitet. Fullständiga riktlinjer för bidraget hittar ni här. 

 

Inspirationsworkshop
Du kanske redan har en idé men saknar någon att samarbeta med i de andra nordiska länderna? Kanske har du inte kommit på en aktivitet ännu, men vet att du gärna vill delta i ett nordiskt samarbete med andra unga människor? Vilket som, häng med på projektets årliga inspirationsworkshop som äger rum under Danmark under september. Workshopen är gratis och projektet står för resekostnader.

Vem kan delta? unga mellan 16-30 år från ett nordiskt land
När och var? 4-6 september i Danmark på en plats kallad Ungdomsön
Hur ansöker jag? I formuläret på denna sida. Sista ansökningsdag är fredag 26 juni.
Du kommer du få besked om du blivit antagen innan juli.

Mer information om workshopen hittar du på den gemensamma hemsidan nordicyouth.org. 

Projektet är ett samarbete mellan de nordiska landsråden och Danmarks regering. NUBF är en del av det danska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet 2020, projektet kommer fortlöpa till 2022. Projektet drivs av Dansk Ungdoms Faellesråd (DUF) som är LSU:s motsvarighet i Danmark. Därav är även språket engelska/danska på den officiella hemsidan.  NUBF är förkortningen på det danska namnet Nordiske Unge i Bæredygtige Fællesskaber.

Anmäl ditt intresse här

 

Emelie Nilsson

TF. Verksamhetsledare Politik och Påverkan, LSU

Kategorier

Arkiv