1. Hem
  2. Nyhet
  3. LSU på Almedalen!

Efter några år med pandemin är vi äntligen tillbaka på politikerveckan i Almedalen – om än i begränsad upplaga! LSU finns på plats för att hänga med medlemsorganisationer, möta politiker och mingla med det större civilsamhället.  

Under årets Almedalen är LSU en del av Civilsamhällesarenan där de flesta av våra arrangemang kommer äga rum.

Civilsamhällesarenan anordnas av Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor tillsammans med tio av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer under Almedalsveckan. Platsen är Donnerska huset vid Donners plats där det under två dagar bjuds på samtal, föreläsningar, debatter och mingel där civilsamhälles roll i samhället står i fokus. 

Alla seminarier i civilsamhällesarenan kommer livesändas på mucf.se/almedalen 

Våra programpunkter under Civilsamhällesarenan 

 

Seminarium: Antirasism i ungdomsrörelsen
Plats: Donnerska huset
Datum och tid: 4 juli kl. 15.00 

Välkommen till LSU:s seminarium om antirasism i ungdomsrörelsen! Programmet börjar med en föreläsning av Naima Grossman, policyutvecklare på LSU, om olika former av rasismer och avslutas med en workshop. Vi lär oss av och med varandra för att skapa en värld där alla kan engagera sig på lika villkor!  

 

Eftersnack: Hur uttrycker sig den antimuslimska rasismen?
Plats: Donnerska huset
Datum och tid: 4 juli kl. 16.00 

Välkommen på filmvisning av vit-icke-vit talkshow med avsnittet om antimuslimsk rasism, release av islamofobi.se och mingel om antimuslimsk rasism. I filmvisningen får du lyssna till experterna Mattias Gardell, vetenskaplig ledare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism, och Tuba Tezcan, förbundsstyrelseledamot i Muslimska fredsrörelsen, som talar om historien för och de samtida uttrycken för antimuslimsk rasism.  

Efter filmvisningen lanserar Nätverket mot antimuslimsk rasism sin nya sajt och så snackar vi tillsammans om tankar, lärdomar och vägar framåt i en kort panel

Övriga arrangemang

 

Ungdomsmingel på Almedalen – i samarbete med Youth 2030
Plats: 1,5 km utanför ringmuren, adress skickas till anmälda
Datum och tid: 5 juli kl. 18.00

Kom på mingel med ungdomsrörelsen och lär känna fler unga engagerade eller hälsa på gamla bekanta! Vi bjuder på Almedalsdrinken, snacks och tipspromenad!

Minglet riktar sig till dig som ung engagerad. Minglet är alkoholfritt. Anmäl dig här.

 

Träffa våra företrädare

 

LSU:s representeras på Almedalen av Noura Berrouba, ordförande, Marcus Karlén, vice ordförande, Elias Fjellander, vice ordförande och Sigge Eriksson, ledamot.

Bjud gärna in ungdomsrörelsens företrädare till ert mingel, event eller paneler. Maila företrädarna direkt eller via emelie.nilsson@lsu.se

Anmälan till ungdomsminglet:

Kontakt

Emelie Nilsson

emelie.nilsson@lsu.se

Liknande nyheter
LSU söker kanslichef!

LSU söker kanslichef!

Vill du vara med och stärka barn och ungas demokratiska organisering? LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer söker nu en kanslichef för att förvalta, leda och utveckla vår verksamhet!

read more