Representantskap

Representantskapsmötet är LSU:s årsmöte, vårt högst beslutande organ.

Representantskapet 10-11 november 2018

LSU vill härmed bjuda in alla medlemsorganisationer till 2018 års Representantskapsmöte. Den 10-11 november hålls LSU:s årsmöte på Europahuset i Stockholm. Alla medlemsorganisationer i LSU har rätt till ett ombud på mötet.

En nyhet för i år är att alla deltagare kommer att bjudas in till digitala förmöten. Förmötena kommer att vara en möjlighet att fördjupa sig i olika årsmöteshandlingar och förbereda sitt deltagande. Information skickas ut via epost till anmälda deltagare. 

Anmälan

Anmälan är nu stängd för representantskapet 2018. 

Kallelse

Här finner ni kallelsen i nedladdningsbart format med förslag till föredragningslista.

Årets val

Nu är det dags att nominera till verksamhetsrevisorer och valberedning för åren 2019-2020!

Verksamhetsrevisor 2019-2020
Valberedningen letar dig som vill vara en närvarande revisor och aktivt ta del av LSU:s arbete. En organisation i förändring med många roliga saker på gång – ta chansen att vara medlemmarnas verktyg så allt går rätt till!

Vi tror att du har suttit på poster inom det unga civilsamhället men nu är på väg ut därifrån till nya äventyr. Du har ett intresse för och erfarenhet av organisationsutveckling, ekonomiarbete och de speciella förutsättningar som en paraplyorganisation med många projekt har. Du är lugn och trygg med en vilja att saker och ting ska gå till på rätt sätt. Du möter människor med värme och förståelse och har en pragmatisk inställning till det mesta.

Är du vår drömrevisor? Passar beskrivningen in på någon i din organisation?

Så här nominerar du:
Nomineringen ska undertecknas av organisationens firmatecknare, scannas in och skickas till valberedning@lsu.sesenast den 16 september.

Har du frågor? Skriv till valberedningen@lsu.se eller till valberedningens ordförande Mimmi Garpebring, mimmi.garpebring@lsu.se 

Valberedning 2019-2020
Vill du sitta i LSU:s valberedning? Eller har du världens bästa valberedare i din organisation som vill ta sig an ett nytt uppdrag? Ta med dig nomineringen till årsmötet.

Information om representantskapet

Deltagande

Varje medlemsorganisation har rätt att utse ett ombud som nyttjar organisationens rösträtt. Därutöver får organisationen skicka två övriga representanter. Eventuella ledsagare medföljer utöver representanter, men anmäls på samma sätt. Ombudet ska delta under hela årsmötet.

Kostnad 

LSU täcker deltagarkostnaden för medlemsorganisationens ombud. Ombud som reser från annan ort än Stockholm kan söka resebidrag på 400 kr för tåg. Kom ihåg att barn- och ungdomsorganisationer i ungdomsrörelsen även kan använda LSU:s rabattkod hos SJ. Information om hur du ansöker om resebidrag kommer att finnas på LSU:s hemsida i anslutning till anmälan. Annan ersättning för boende och resor utgår ej. Övriga representanter debiteras en avgift om 250 kronor per person som inkluderar mat under de båda dagarna.

Handlingar

Handlingar skickas ut digitalt till alla medlemsorganisationer och deras anmälda ombud i mitten av oktober, samt läggs upp löpandes på LSU:s hemsida.

Motioner

Alla medlemsorganisationer kan påverka LSU och sätta oss i rörelse! Ett av de starkaste verktygen för att påverka LSU är att skriva och rösta igenom motioner. Motioner skickas till motioner@lsu.se, senast söndagen den 30 september.

Anmäl dig till representantskapet 

Anmälan är nu stängd.