Ordförandenätverket

Ordförandenätverket är LSU:s exklusiva årliga program för ordföranden i barn- och ungdomsorganisationer

Att vara ordförande i en ungdomsorganisation är en unik position som ibland bara andra ordföranden kan relatera till. Oavsett om uppdraget fokuserar på politik eller organisation, är strategisk eller operativ så slits man mellan uppgifter, intressen och prioriteringar som inte alltid går att kombinera. Det är ett komplicerat uppdrag som till och med andra i organisationen kanske inte förstår till fullo. Ordförandenätverket är till för att bidra med verktyg och gemenskap i den unika rollen det innebär att vara ordförande för en barn- och ungdomsorganisation.

Varje tillfälle består av studiebesök, kompetensutveckling, nätverkande och sociala inslag som kombineras för att ge deltagarna insikter, kompetens, kontakter och erfarenhetsutbyte som stärker deras ordförandeskap.

Upplägg för varje träff

 

  • Studiebesök hos näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle kommer ge deltagarna möjlighet att lära från personer utanför ungdomsrörelsen och bidra till breddade perspektiv.
  • Kompetensutveckling i ledarskap, organisation, politik kommer stärka kompetensen hos ordföranden i frågor som stärker som rör deras ordförandeskap.
  • Nätverkande och erfarenhetsutbyte är en central del för att ordföranden ska kunna lära från varandra, dela med sig av utmaningar och farhågor, och utbyta erfarenheter från sina organisationer. Ordförandenätverket är en samlad grupp med högt i tak och total frihet att lyfta och diskutera svårigheter och utmaningar i sina uppdrag.
  • Det sociala stärker gruppens gemenskap så att deltagarna får en social gemenskap och vänskap med andra ordföranden.

Intresseanmälan 2024

Här kan du anmäla ditt intresse för att delta i nätverket 2024Jag godkänner att LSU sparar mina uppgifter under ett år för att kunna kontakta mig angående ordförandenätverket.

Kontakt

Signe Krantz
signe.krantz@lsu.se