Den 24 oktober bjuder vi in till LSU Forum, en årligt återkommande mötesplats för det unga civilsamhället. I år är temat Ungas delaktighet i remissväsendet, där förmiddagen är exklusiv för medlemmar, och eftermiddagen öppen för övriga civilsamhället, myndigheter och andra.   

Tid: 09.00-12.00 

Datum: 24 oktober  

Plats: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, Stockholm 

OBS: begränsat antal platser under förmiddagen! Först till kvarn gäller. 

 

Maktfrukost med Charlotte Rydh 

09.00-10.00 Maktfrukost med Charlotte Rydh, särskild utredare i en ny utredning om offentligt erkännande om ungas insatser i civilsamhället.  

Den 10 oktober höll socialministern Jakob Forssmed (KD) en pressträff om att regeringen tillsätter en utredning om ett offentligt erkännande av ungas insatser i civilsamhället. Regeringen har utsett Charlotte Rydh till särskild utredare som får i uppdrag att utreda hur en ordning för ett offentligt erkännande av ungas engagemang och insatser i civilsamhället kan utformas. Läs mer om utredningen här. 

LSU har bjudit in Charlotte Rydh till en Maktfrukost, där du som medlemsorganisation hos LSU får möjlighet att i ett nära och interaktivt möte samtala om den nya utredningen. Även Jakob Kihlberg, som är utredningssekreterare, kommer att närvara.  

Vi bjuder på frukost.  

 

Workshop om hållbart engagemang och ledarskap  

10.30-12.00 Workshop om hållbart engagemang och ledarskap.  

Att vara förtroendevald eller anställd i en ungdomsorganisation kan vara ett tufft uppdrag utan gränser. Otydliga roller, osynliga uppgifter, outtalade förväntningar, bristande strukturer och en känsla att man alltid kan rädda världen lite mer bidrar till att många föreningar och engagemang är ohållbara. Samtidigt kämpar många unga med psykisk ohälsa, stress, ångest eller depression. LSU:s utbildning Vi Brinner syftar till att ge större kunskap i stress och ohållbara strukturer men även insikt i hur olika grupper och organisationskulturer kan hjälpa eller stjälpa arbetet för en hållbar organisation. 

 

Gemensam lunch 

12.00-13.00 LSU bjuder på lunch 

Missa inte att anmäla dig till ordinarie delen av LSU Forum. Det gör du här!

Anmäl dig till förmiddagen!

Kontakt

Signe Krantz

Projektledare

signe.krantz@lsu.se