1. Home
  2. Nyhet
  3. VIT-ICKE-VIT: digital utbildning

Ungdomsrörelsen ska vara en arena där alla barn och unga kan engagera sig fritt utan hinder av islamofobi, afrofobi och andra former av rasism.

Under fem kvällar får du lära dig mer om postkoloniala perspektiv, antirasism och  hur du är med och skapar förändring. Vi vänder oss till unga upp till 25.

Efter genomförd utbildning ges ett certifikat ut.

Hela utbildningen är digital och länk till träffarna skickas ut till de anmäldas mail innan träffarna. Anmäl dig till utbildningsträffarna här nedan! ↓

 
 
Upplägg

Träff 1: 11 maj kl. 17.30-20.00
Postkolonial samtid

Träff 2: 18 maj kl. 17.30-20.00
Normer och normkritik

Träff 3: 25 maj kl. 17.30-20.00
Strukturell rasism

Träff 4: 1 juni kl. 17.30-20.00
Rasism och psykisk ohälsa

Träff 5: 8 juni kl 17.30-20.00
Skapa förändring

 

Ledare för utbildningen är Bibi Dawod

Bibi Dawod är 24 år gammal och kommer från Borås. Hon har jobbat med folkbildning i nästan 4 år och brinner för att fler ska inkluderas i sitt engagemang och vår demokrati. Inriktningen har varit mycket kring ungdomsorganisering samt kulturella verksamheter. I dagsläget jobbar Bibi med föreningar och är även en ideell ungdomsledare. Hon har även en stor passion för musik och låtskrivande.

Anmälan

I enlighet med GDPR vill vi informera dig om att vi kommer spara dina uppgifter som deltagare (namn, e-post) till ett halvår efter utbildningen. Detta för att kunna skicka ut information, handlingar och utvärdering till dig. 

Kategorier

Arkiv

Mona Nechma

Projektledare Vit Icke Vit, LSU