Hej alla unga fotografer i Sverige och Norge! 

Välkommen till en unik fotograferingstävling som kommer att ge din röst kraft och ditt budskap liv. LSU och LNU är stolta över att presentera en tävling som syftar till att belysa temat “Unga, fred och säkerhet: Vägen till en hållbar fred.” Det är dags att låta ditt fotografi bli en källa till inspiration och förändring. Tävla om att få ditt foto utställt under ett vernissage på temat Unga fred och säkerhet i Lund!

 

Ditt fotografi – ditt berättande

Vi tror på kraften i ditt fotografi. Det är inte bara en bild – utan en historia och ett uttryck för dina tankar och din kreativitet. Med ditt fotografi vill vi att du ska visa oss hur unga aktivt arbetar för fred och säkerhet i vardagen. Försök fånga ögonblicket när en handling av fred blir ett verkligt, påtagligt steg mot en hållbar fred. Vi uppmanar till fria tolkningar av temat.

Tävla om chansen att få ditt verk utställt under ett vernissage under LSU:s årsmöte i Lund och låt din konst beröra andra och inspirera till aktiv fred och säkerhet. Ditt bidrag är mer än bara ett fotografi – det är din vision för en bättre värld.

 

Berätta din historia

Tillsammans med ditt fotografi uppmanar vi att skicka in en text som ger din bild en kontext och ett narrativ. Denna text kommer att ge liv åt din bild och hjälpa åskådarna att förstå ditt budskap under det vernissage då bilderna visas. Det är din chans att dela berättelsen bakom bilden och inspirera andra att engagera sig för fred och säkerhet.

 

Såhär deltar du

  • Ta en bild en där du tolkar temat unga som aktivt arbetar för fred och säkerhet i vardagen. Du väljer själv om bilden ska redigeras på något sätt.
  • LSU:s jury kommer gå igenom bilderna och välja ut fem norska och fem svenska vinnare vars bidrag ställs ut i vernissage.

Viktigt att veta

  • Skicka gärna ditt verk i 10:7 format. Skulle du av någon anledning behöva ett annat format får du gärna nämna det under övriga kommentarer.
  • Bilden får redigeras, men det är inte obligatoriskt. Du får gärna använda bildredigeringsprogram som Lightroom eller Photoshop. Om du ändrar något i bilden, till exempel infogar personer som inte är med i ursprungsfotot, får du gärna berätta det i din beskrivning eller under övriga kommentarer.
  • Fotot behöver inte vara nytaget inom tidsramen av tävlingen utan du kan skicka ett bidrag med foto som är äldre, förutsatt att det du som tagit bilden.

Vi ser fram emot att se ditt bidrag och din kreativa tolkning av “Unga, fred och säkerhet”! Låt din kamera vara din pensel och din bild vara ditt budskap.

 

Skicka in ditt bidrag!

Kontakt

Daniel Maurin

Kommunikatör

daniel.maurin@lsu.se