1. Home
  2. Nyhet
  3. Kom på LSU Forum
VÄLKOMMEN TILL LSU FORUM 2019 – häng med bakom kulisserna!

 
Under LSU Forum samlas ungdomsrörelsen för att diskutera gemensamma utmaningar och kraftsamla vårt engagemang. I år vill vi välkomna er medlemsorganisationer till LSU:s vardagsrum – vårt kansli på Stora Essingen! 

Datum: fredag 20 september  
Tid: kl. 10.00 – 16.00 (incheckning från 09.30) 
Plats: LSU:s kansli, Gammelgårdvägen 38 

LSU Forum är kostnadsfritt och riktar sig till våra medlemsorganisationer. I år har vi inget övergripande tema, utan hoppas att ni ska få en bredare förståelse för paraplyet LSU. Det blir en dag där ni får lära känna LSU, styrelsen, personalen och verksamheten på djupet – ta del av workshops, delta i maktfrukost, podcastinspelning och ladda upp inför årsmötet och mycket mer 

Under dagen kommer det pågå parallella föreläsningar och workshops, i anmälningsformuläret anmäler ni er till specifika aktiviteter – men det kommer också finnas pågående aktiviteter under dagen som man inte behöver anmäla sig till. Vi vill också möjliggöra för er att enbart vara med delar av dagen, därför är ni fria att bara anmäla er till vissa specifika aktiviteter.  

Visa aktivitetsschema

08.00

Maktfrukost:
Projektet Hållbart engagemang och ledarskap bjuder in dig för att över en kopp kaffe diskutera förutsättningar för ungas organisering och hållbart engagemang med Lena Nyberg, generaldirektör MUCF .

09.30

Registrering och kaffe

 

10.00 – 11.00

Fokusgrupp:
Våra EU-reppar Aza och Lina genomför en fokusgrupp för att samla in ungas åsikter om framtidens jobb, resurser på landsbygden och ungdomsarbete. Delta i fokusgruppen för att vara med och påverka arbetet mot EU:s ungdomspolitik.

Podcast:
Delta i vår podcast Ung Agenda och samtala med andra unga engagerade om framtiden för de globala målen. Podcasten kommer släppas senare under hösten.

 

11.00 – 12.00

Konsultation:
projektet NABO genomförs tillsammans med MUCF för att utforska ungas upplevelser av sin sociala inkludering. Vi genomför nu en konsultation med er medlemsorganisationer där vi går igenom resultaten från studien samt ger input för framtida underlag till nordiska ministerrådet.

Workshop:
Testa på nya metoder framtagna inom projektet Hållbart engagemang och ledarskap. Under passet får ni testa på metoden “förväntanskollen” för att få bättre koll på era egna och andras förväntningar i koppling till ideella uppdrag.

Drinkmingel:
Vår kommunikatör och, dagen till ära, bartender Jocke bjuder in er att smaka läskande goda alkoholfria drinkar.  Kom och mingla innan lunchen! (Ingen anmälan krävs)

 

12.00 – 13.00

MINGELLUNCH

 

13.00 – 14.00

Motionsverkstad:
I november är det dags för LSU:s årsmöte. Ta tillfället i akt och driv fram förändring och förslag och få inspiration under motionsverkstaden. (Ingen anmälan krävs)

Föreläsning:
Programmet Ung med Makt syftar till att stärka unga ledare. Nu har ni chans att få ett smakprov på vad programmet innebär för att förhoppningsvis bli inspirerade att söka till nästa omgång 2020.

FN-fika:
kom och snacka FN, ungas inflytande, internationell representation och hur vi uppnår de globala målen tillsammans med LSU:s utsedda FN-representanter.

14.00 – 15.00

Motionsverkstad:
I november är det dags för LSU:s årsmöte. Ta tillfället i akt och driv fram förändring och förslag och få inspiration under motionsverkstaden. (Ingen anmälan krävs)

Podcast:
Delta i vår podcast Ung Agenda och samtala med andra unga engagerade om framtiden för de globala målen. Podcasten kommer släppas senare under hösten.

Föreläsning:
Sverige ska ta fram en ny ungdomspolitisk handlingsplan. LSU har fått uppdrag av regeringen att ta fram underlag för att tydliggöra ungdomsorganisationers utmaningar och behov. Under föreläsningen går vi igenom ungdomspolitikens utveckling och skrivandeprocessen framåt.

 

15.00 – 16.00

Föreläsning:
Expanding Space – som ett alternativ till krympande utrymme. LSU har samlat in erfarenheter och kunskaper från våra globala partnerorganisationer när det handlar om krympande demokratiskt utrymme. Kom och ta del av rapporten och lär er mer om hur vi kan förstå krympande demokratiskt utrymme.

Drinkmingel:
Avsluta dagen med några läskigt svalkande alkoholfria drinkar! (Ingen anmälan krävs)

 

Förutom ovannämnda aktiviteter kommer vi ha pågående aktiviteter under dagen så som tipspromenad, fiskedamm, fotografering etc.

Anmälan

Här under anmäler du dig till LSU Forum 2019. 

I enlighet med GDPR vill vi informera dig om att vi kommer spara dina uppgifter (namn, e-post och medlemsorganisation) till ett halvår efter eventet. Detta för att kunna skicka ut information, handlingar och utvärdering till dig. 

Kategorier

Arkiv

Emelie Nilsson

Verksamhetsledare Politik och Påverkan, LSU