1. Home
  2. Nyhet
  3. Ludwig är Sveriges ungas representant på klimattoppmöte

Här är vår nya klimatrepresentant! Ludwig Bengtsson Sonesson från Lund kommer att representera den svenska ungdomsrörelsen under FN-konferensen COP25 som äger rum 3–12 december i Santiago, Chile. 

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer har utsett Ludwig att representera Sveriges unga under dessa klimatförhandlingar som samlar representanter från fler än 195 länder i syfte att komma fram till gemensamma åtgärder för att hantera klimathotet. Ludwigs mål och ambitioner är tydliga – en utsläpps-neutral värld och en klar politisk riktning i hur vi tar oss dit:

”Vi har svårt att visualisera hur en utsläppsneutral värld ser ut, hur våra liv påverkas och vilken politik som tar oss dit. Däremot är riktningen som behövs tydlig -noll utsläpp så fort som möjligt – men världens unga behöver en tydlig framtidsvision vi kan tro på och arbeta mot.

Ludwig arbetar till vardags som projektledare för Hållbarhetsveckan på Lunds universitet där han även är forskarassistent inom statsvetenskap. Han har ett långvarigt engagemang inom hållbarhetsorganisationen PUSH-Sverige. Utöver ett barn- och ungdomsperspektiv kan Ludwig därför bidra med gedigen kunskap inom hållbarhets- och klimatfrågor.

Cirka 20 000 deltagare väntas till COP25  och många kommer resa till Santiago med flyg. Ludwig tror att förtroendet för klimatkonferensen hade stärkts om delar av innehållet kunde avhandlats genom digitala möten och regionala konferenser. Ludwig kommer därför arbeta för att framtida klimatkonferenser bättre anpassas efter Parisavtalets riktlinjer.

Feben Hadgu

Projektledare FN och Norden, LSU

Kategorier

Arkiv