1. Hem
  2. Nyhet
  3. Ta chansen och få möjlighet att delta i EU:s ungdomskonferenser!

Tillsammans med Frankrike och Tjeckien kommer Sverige dela ordförandeskapet i EU under 2022–2023. Denna period kommer bli 9:e cykeln av EU:s ungdomsdialog. LSU har fått uppdraget att samordna en tävling till unga att komma på slogan för ordförandeskapsperioden.

Vi söker en slogan som är enkel att förstå och lätt att uttrycka! Det kan vara på svenska och ska kunna översättas till engelska.

Sista dagen att lämna in sitt förslag är den 3 juli.
Sen kommer vi ge de 10 bästa förslagen till Kulturdepartementet. I slutet av augusti kommer vi få veta det förslaget som valts utav de nationella regeringarna och landsråden i Frankrike, Tjeckien och Sverige.

Vinnaren får möjlighet att delta i EU:s ungdomskonferenser i Frankrike i våren 2022, Tjeckien i sommar 2022 och i Sverige under första halvåret av 2023.

Slogan till EU:s ungdomsdialog behöver ta avstamp i dessa två ungdomsmål.

EU:s ungdomsmål 3 – inkluderande samhällen: Möjliggöra och säkerställa att alla unga inkluderas i samhället.

EU:s ungdomsmål 10 – Ett hållbart Europa: Uppnå ett samhälle där alla unga är utbildade i och aktiva för miljön och har förmåga att göra skillnad i sina liv.

Exempel på tidigare slogan:

2018-2020 Cycle 7: Creating opportunities for young people
2020-2021 Cycle 8: Europe for YOUth – YOUth for Europe; Space for Democracy and Participation 

Skicka in ditt bidrag med hjälp av det här formuläret. 

Kontakt

Seinab Hilowle

seinab.hilowle@lsu.se

Liknande nyheter
Uppföljning av konsultationer och EU:s ungdomsdialog!

Uppföljning av konsultationer och EU:s ungdomsdialog!

I måndags anordnade LSU och MUCF en digital uppföljningskonferens efter demokrativerkstäderna och konsultationsprocessen som ägde rum under hösten 2023 inom ramen för EU:s ungdomsdialog. LSU:s ungdomsrepresentanter Yusuf Muhawech och Sam Mubarak presenterade sitt...

read more
Digital konferens med MUCF

Digital konferens med MUCF

LSU och MUCF bjuder in till en digital uppföljning av höstens demokrativerkstäder inom EU:s ungdomsdialog den 29 april mellan kl. 13.30 – 16.00. Anmäl dig senast 26 april.

read more