1. Home
  2. Nyhet
  3. BONUSTRÄFF! Kompetensträffar våren 2020
Kompetensträffar riktar sig till de som jobbar som Kanslichef, Föreningssekreterare, Generalsekreterare eller liknande i en av LSU:s medlemsorganisationer. Träffarna är en möjlighet att få träffa andra i liknande roller, lära sig mer om ett ämne samt byta erfarenheter.

Bonusträff  

Tisdagen 19 maj, 15.00 – 16.00 

Plats: Digitalt via Zoom, länk skickas ut inför träffen.

Coronaspecial: Träffa expert i arbetsrätt och får svar på de frågor du har om förändringarna som har skett och sker kring arbetsrätt i och med corona.  

Vilka förändringar gäller för ungdomsrörelsen och vad gäller inte? Hur fungerar statens lösningar i kombination med statsbidragen? Med anledning av corona bjuder vi in till träff med Marie Lav som är jurist på Arbetsgivaralliansen med civilsamhället som specialområde. Marie kommer att berätta om kortidspermitteringar, årets uppskjutna löneprocess, den tillfälligt sänkta arbetsgivaravgiften samt corona ur ett arbetsgivarperspektiv tex. hemarbete och arbetsmiljöansvar.  

Det kommer också finnas stort utrymme för de frågor som du har.  

Träff 3:
Onsdagen 6 maj, 15.00 – 17.00

Balansräkningens möjligheter och när regelverket går emot verkligheten, hur gör man?

Vi djupdyker lekfullt ner i ekonomiområdena ”balansräkning” och ”intern kontroll”. Först går vi igenom vad en balansräkning är och dess byggstenar. Du får en djupare förståelse vad du kan använda din balansräkning till och hur den kan hjälpa dig i ditt ekonomiska arbete. I andra delen visar Lisa Sjöblom på vanliga misstag med den interna kontrollen som hon sett i olika organisationer. Med henne kommer du få diskutera olika dilemman som just ungdomsrörelsen brukar ställas inför. Är det ok att en ordförande får ett busskort betalt? Vad gäller för ideellas resor hem? Du är på almedalen och lunchen kostar 160 :-, hur mycket ska organisationen betala? Skatteverkets regelverk, gäller det verkligen för oss som jobbar i ideell sektor eller kan vi göra som vi vill?

Inga förkunskaper inom ekonomi krävs.

 

Träff 2: Genomförd  
Onsdagen 1 April, 15.00 – 17.00 

Från ax till limpa:  
Att söka, leda och fortleva ett arvsfondsprojekt i Ungdomsrörelsen! 

 

Träff 1: Genomförd  
Torsdagen 5 Mars, 15.00 – 17.00 

Är din organisation en Arena för alla?  
– Eller sätter strukturer hinder för unga att engagera sig i just din organisation? 

 

Anmälan

Anmälan är bindande och en no-show avgift på 300:- kommer att tas ut om du inte dyker upp. Det är begränsat antal med platser så först till kvarn är det som gäller.

Kategorier

Arkiv

Ellinor Aaby Olsson

Utbildningsutvecklare, LSU