Kompetensträffar riktar sig till de som jobbar som Kanslichef, Föreningssekreterare, Generalsekreterare eller liknande i en av LSU:s medlemsorganisationer. Träffarna är en möjlighet att få träffa andra i liknande roller, lära sig mer om ett ämne samt byta erfarenheter.

Vårens teman kommer vara:

Träff 1:
Torsdagen 5 Mars, 15.00 – 17.00

Är din organisation en Arena för alla? 
– Eller sätter strukturer hinder för unga att engagera sig i just din organisation?

Mona Nechma projektledare för ”vit-icke vit” bjuder in till att prata om hur du kan jobba organisatoriskt med att skapa en arena där alla känner sig välkomna och sedda. Under tillfället får du lära dig mer om begrepp som postkolonisalism, islamofobi, afrofobi m.m. Hon ger också tips på sju steg hur du i praktiken kan integrera ett antirasistiskt perspektiv i din organisation.

Läs mer på vitickevit.lsu.se

 

Träff 2:
Onsdagen 1 April, 15.00 – 17.00

Från ax till limpa:
Att söka, leda och fortleva ett arvsfondsprojekt i Ungdomsrörelsen!

Kanske har du aldrig träffat Allmänna arvsfonden eller står du mitt i ett projekt. Catrin och Susann kommer från Allmänna arvsfonden och berättar om framgångsfaktorer och fallgropar de sett i projektansökningar. De berättar också om vad som gör ett projekt innovativt samt vad det innebär att leda ett allmänna arvsfonden projekt. I slutet kommer det finnas möjlighet att ställa frågor samt lyssna till svar på de frågor du kanske aldrig själv har ställt.

 

Träff 3:
Onsdagen 6 maj, 15.00 – 17.00

Balansräkningens möjligheter och när regelverket går emot verkligheten, hur gör man?

Vi djupdyker lekfullt ner i ekonomiområdena ”balansräkning” och ”intern kontroll”. Först går vi igenom vad en balansräkning är och dess byggstenar. Du får en djupare förståelse vad du kan använda din balansräkning till och hur den kan hjälpa dig i ditt ekonomiska arbete. I andra delen visar Lisa Sjöblom på vanliga misstag med den interna kontrollen som hon sett i olika organisationer. Med henne kommer du få diskutera olika dilemman som just ungdomsrörelsen brukar ställas inför. Är det ok att en ordförande får ett busskort betalt? Vad gäller för ideellas resor hem? Du är på almedalen och lunchen kostar 160 :-, hur mycket ska organisationen betala? Skatteverkets regelverk, gäller det verkligen för oss som jobbar i ideell sektor eller kan vi göra som vi vill?

Inga förkunskaper inom ekonomi krävs.

Anmälan

Anmälan är bindande och en no-show avgift på 300:- kommer att tas ut om du inte dyker upp. Det är begränsat antal med platser så först till kvarn är det som gäller.

Klicka i vilka träffar du vill gå på (du kan välja en, två eller tre)
Jag godkänner att LSU sparar mina uppgifter under tiden som kompetensträffarna är aktiva 2020, samt att anmälan är bindande.

Kategorier

Arkiv

Ellinor Aaby Olsson

Utbildningsutvecklare, LSU