1. Home
  2. Nyhet
  3. Digitalt LSU Forum: Ta hotet på allvar
VARMT VÄLKOMNA TILL LSU FORUM SOM GÅR AV STAPELN DEN 14 SEPTEMBER!

Temat för i år är Ta hotet på allvar och under en tvåveckorsperiod kommer vi att fylla flödet med information, diskussion, perspektiv och berättelser om konsekvenser av rasism och hat och hot mot organisationer och unga engagerade.

Den första veckan (14–18 september) kommer vi genom LSU:s projekt VIT/ICKE VIT att djupdyka i frågor om postkolonialism, antirasistisk organisering, vithetsnormer och på vilka sätt dessa påverkar barn och ungas organisering.

Den andra veckan (21–25 september) tar avstamp i den kartläggning som LSU gjort över hur hat och hot påverkar ungdomsrörelsen och vilka effekter det har på engagemanget. Vi kommer under dessa dagar att fokusera på frågor om hur organisationer kan arbeta för att hantera hat och hot som riktas mot förtroendevalda, anställda och medlemmar, men också om politikens och rättsväsendets ansvar.

Höstens LSU Forum kommer alltså att äga rum på digitala plattformar under en period på två veckor, där vi sänder flera olika typer av arrangemang; allt från maktfrukostar, panelsamtal, föreläsningar och workshops! Forumet är öppet för alla men vissa arrangemang kräver anmälan som öppnar i augusti. De flesta samtal och föreläsningar kommer att sändas direkt i facebook-eventet, men en del arrangemang kommer också att ske via Zoom.

 

Vi kommer också att skicka ut goodieboxar fyllda med kunskap och material på temat. Registrera dig här nedan för att få den hemskickad lagom till starten av LSU Forum.

STAY TUNED, PROGRAMMET SLÄPPS I AUGUSTI!

Frågor?
kontakta ella.coogan@lsu.se eller mona.nechma@lsu.se

Vi ses i september!

Kategorier

Arkiv

Ella Coogan

Kommunikatör Hat & Hot-projektet, LSU

Mona Nechma

Projektledare Vit Icke Vit, LSU