1. Home
  2. Nyhet
  3. Stötta unga demokratibärare
Halva bilden är ett foto på unga demonstranter i Belarus. Andra halven är en svart/grå backgrund med gul text ovanpå. Texten lyder "Stötta unga demokratibärare, Swisha ditt stöd till 123 690 58 48 − Skriv RADA i meddelandet, swishkontot tillhör LSU Sveriges ungdomsorganisationer.

Hundratusentals människor i Belarus demonstrerar för att kräva att fredliga och rättvisa val hålls. Situationen i landet är spänd och tusentals har frihetsberövats på oklar grund och utsatts för övervåld och hot av polis. Det finns flera rapporter om tortyr och försvinnanden, information hålls tillbaka och internetkommunikationen stryps i perioder. Samtidigt fortsätter människor att kräva förändring. Många av de som organiserar sig och demonstrerar är unga. De utsätts för stora prövningar nu och framtiden är osäker. 

RADA, vår partnerorganisation i Belarus, organiserar och stöttar unga demonstranter och behöver mer resurser för att fortsätta stärka ungdomsorganisationer i Belarus både på kort och lång sikt. Just nu hjälper de till att organisera stöd till de som fängslats, de som utsatts för våld och övergrepp, de som förlorar sin inkomst och för att se till att protesterna kan fortsätta. Samtidigt gör de allt de kan för att påkalla uppmärksamhet från omvärlden för att trycket på regeringen att hålla nya och fria val ska öka.  

Insamlade medel går oavkortat till organisationen RADA och det arbete som de gör för att stötta ungas organisering. Din gåva gör skillnad, nu och för framtiden.

Stötta RADA i Belarus

Swisha ditt stöd till

123 690 58 48

Skriv RADA i meddelandet,

Swishkontot tillhör LSU Sveriges ungdomsorganisationer 

Kategorier

Arkiv

Hannah Kroksson

Generalsekreterare, LSU