1. Home
  2. Nyhet
  3. Välkommen till dialogmöten för ökade klimatambitioner!

LSU och PUSH Sverige bjuder tillsammans in till tre så kallade Talanoa-dialoger för att diskutera hur Sverige kan öka sina klimatambitioner. Världens länder måste  höja sina klimatambitioner för att nå målet i Parisavtalet om maximalt 1.5 eller 2°C global uppvärmning. För att stödja länder i detta görs dessa dialoger inspirerade an en Fijiansk tradition (därav ordet Talanoa) under detta år på olika nivåer – även på FN:s klimatkonferens COP24 i December. LSU representeras i processen av Lotta Velin som är ungdomsrepresentant klimatkonferensen.

Dialogernas fokus kommer att ligga på hur vi kan minska våra utsläpp genom beteende- och livsstilsförändringar samt ändrade konsumtionsmönster. Vi arrangerar två lokala dialoger i Malmö och Göteborg dit vi bjuder in alla unga under 30 år och en nationell Talanoa-dialog i Stockholm till vilken vi även bjuder in representanter från organisationer, företag och liknande som vill lära av varandra och diskutera fram lösningsförslag.

Tid & Plats

Stockholm: 18/10 kl 17-19 i Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57.

Malmö: 10/10 kl 18-20 i Orkanen som tillhör Malmö Universitet, Nordenskiöldsgatan 10. Joina gärna facebook-evenemanget “Hållbarhetshäng i Malmö”!

Göteborg: 23/10 kl 18-20 på Frilagret, i samband med Café Planet, Heurlins plats 1

Om du vill vara med på det nationella evenemanget i Stockholm, anmäl din medverkan till lotta.velin@lsu.se så snart som möjligt då platserna är begränsade. Till de lokala dialogerna behöver du inte anmäla dig, men hör av dig till samma mail om du har några frågor. Varmt välkommen!

Lotta Velin

Representant, COP24

Kategorier

Arkiv