1. Hem
  2. Nyhet
  3. Det här hände på årets årsmöte!

Under helgen 19–20 november ägde LSU:s årsmöte rum i Örebro. Här kommer en kort sammanfattning av de beslut som togs av LSU:s medlesmorganisationer under mötet.

Årsmötet godkände en valberedning och verksamhetsrevisorer för 2023-2024. 
 
Valberedning: 
Max Ås, Sverok och UNF 
Ida Hansson, Unga Hörselskadade 
Gaga Jakhaskvili, Ung Media 
Jonatan Widmark, Sveriges Elevråd 
Hedvig Forsgren, Röda Korsets Ungdomsförbund
 
Verksamhetsrevisorer:
Kave Noori, Unga hörselskadade 
Matilda Alling, Skog och ungdom

Budgetdirektiv för 2023–24 har även fastställts. Motioner från medlemsorganisationer har behandlats. LSU:s styrelse inleder en process för översyn och revidering av medlemsavgiftssystemet. LSU ska arbeta för att tillsätta en ungdomsrepresentant till Världshälsoförsamlingen. Ett annat glädjande beslut som tagits under årsmötet är att vi har fått en ny medlemsorganisation, Raoul Wallenberg Differencemakers. Varmt välkomna till LSU! 

Utöver möten i plenum har mötesdeltagarna umgåtts och samtalat med LSU:s styrelseledamöter i kluster indelade efter respektive verksamhetsområde. Deltagarna har även genomfört en lärorik workshop om LSU:s strategi och verksamhetsplan för framtidens ungdomsrörelse. KFUM och Vi unga har genomfört varsina presentationer, och fler organisationer på plats har fått dela med sig av information från sina verksamheter. Årsmötesdeltagarna har även genomfört en workshop om Statens offentliga utredningar och institutionella demokratiska verktyg, samt en workshop om ungas fredsbyggande. Självklart har det också funnits mycket tid och utrymme för dialog och gemenskap. Många fina framtida samarbeten har påbörjats under vår helg i Örebro. 
 
Stort tack till alla deltagare!

Kontakt

Noura Berrouba

noura.berrouba@lsu.se

Kontakt

Hannah Kroksson

kroksson@lsu.se

Liknande nyheter
Anmäl dig till vårkonferensen!

Anmäl dig till vårkonferensen!

SOU:S Vårkonferens den 17:e april är dagen för dig som vill lära dig mera om och bli bättre på opinionsbildning och påverkansarbete. Missa inte gäster som Sara Damber, Noura Berrouba, Sigge Eriksson, Elias Fjellander och Signe Krantz.

read more
Medlemsdialog 15 april

Medlemsdialog 15 april

Som en fortsättning på medlemsmötet den 25 mars bjuder LSU in till årets andra medlemsdialog. Under mötet kommer vi att ha ett särskilt stort fokus på de så kallade Demokrativillkoren, som regeringen aviserat kommer att presenteras efter påsk.

read more