1. Home
  2. Nyhet
  3. Unga i FN

Häng med på samtal!

Det finns ungdomsrörelser i hela världen som dagligen arbetar för att förändra sitt samhälle och världen. LSU och andra landsråd världen över utser årligen ungdomsrepresentanter till FN. Ungdomsrepresentanterna arbetar för att driva på förändring inom FN och andra internationella politiska forum.

Men hur fungerar dessa ungdomsrepresentanters arbete? Vilka positiva förändringar kan de se? Vad måste förbättras? Varför är internationella samarbeten viktiga och hur fungerar ungdomsrepresentanters arbete? Varför är det viktigt att FN inkludera ungas erfarenheter, kunskap och perspektiv?

LSU bjuder in till ett samtal med Sveriges ungdomsrepresentanter till FN 2020, Louise Burenby och Sofia Brännström, Anja Olin Pape, Expert on Youth & Policy på Global Challenges Foundation, samt Per Olsson Fridh som är Statssekreterare hos Peter Eriksson som är minister för internationellt utvecklingssamarbete. Välkomna att ta del av ett samtal för alla som vill veta mer om ungas arbete inom FN och hur det bidrar till fredsbyggande globalt!

 

 

NÄR: 5 juni kl 10.00-11.00

Seminariet kommer att ske digitalt via Zoom. Länk till eventet skickas ut till samtliga anmälda deltagare dagarna innan eventet. 

Anmäler dig det gör du här nedan ↓

Anmäl ditt intresse här:
Feben Hadgu

Projektledare FN och Norden, LSU

Kategorier

Arkiv