1. Hem
  2. Representation
  3. Träffa Sveriges nya ungdomsrepresentanter i FN!

Säg hej till Sveriges nya ungdomsrepresentanter i FN 2023-2024! Vi presenterar Oskar Siri, representant för mänskliga rättigheter i FN:s generalförsamling och Bitanya Kassaye, representant till FN:s högnivåforum för hållbar utveckling. 

Hej Oskar Siri! Hur känns det att ha blivit utsedd till ungdomsrepresentant till FN:s generalförsamling?

Det känns helt overkligt och fantastiskt! Jag är väldigt tacksam och ödmjuk att få det här förtroendet, att få representera Sveriges unga i detta forum har länge varit en dröm. Jag måste nästan nypa mig själv i armen för att inte tro att jag fortfarande drömmer.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot allt som ingår inom ramen för uppdraget som ungdomsrepresentant till FN:s generalförsamling, men framför allt att få vara med och påverka på riktigt; att vara där på plats och förmedla ungas perspektiv till världsledarna.

Vad hoppas du att uppnå?

Jag hoppas att kunna få en reell representation av unga i FN och att skapa ett meningsfullt framförande tillsammans med de andra ungdomsrepresentanterna. Som ung själv vill jag fokusera på teman som är viktiga för den nya generationen.

Vad känns mest utmanande?

Jag tror att den största utmaningen kommer att vara att få fram vilka gemensamma frågor gällande mänskliga rättigheter som är viktigast för alla Sveriges unga, oavsett vart i landet man bor eller vilka förutsättningar man har. Jag kommer att göra mitt bästa för att identifiera detta och skapa en reell och förankrad representation.

 

Hej Bitanya Kassaye! Hur känns det att ha blivit utsedd till ungdomsrepresentant till FN:s högnivåforum för hållbar utveckling?

Jag känner mig väldigt tacksam och hedrad över att ha fått detta fantastiskt viktiga jobb. Men framför allt känner jag mig glad och är väldigt ivrig och förväntansfull över vad som kommer hända här näst!

Vad ser du mest fram emot?

Förutom all ny kunskap om ungdomsrörelsens roll i internationella samarbeten ser jag mest framemot alla personer, både unga och äldre, som jag kommer få kunna träffa och prata med.

Vad hoppas du att uppnå?

Jag hoppas kunna bidra till LSU:s arbete för ökad transparens i Sveriges utrikespolitik och ökad inflytande av unga. Med unga så menar jag alla unga, då vi inte är en homogen grupp och har många olika perspektiv, åsikter och erfarenheter som är viktiga för Sveriges arbete för ett hållbart land (och en hållbar värld).

Vad känns mest utmanande?

Att våga ta plats i rum där jag aldrig varit i förut, men jag tror att det kommer vara enklare nu när jag representerar LSU, och i förlängningen resten av Sveriges unga, och inte bara mig själv!

Kontakt

Feben Hadgu

feben.hadgu@lsu.se

Liknande nyheter
Häng med på ett medlemsexklusivt studiebesök hos UR!

Häng med på ett medlemsexklusivt studiebesök hos UR!

Den 5 december bjuder LSU och Utbildningsradion (UR) in till ett gemensamt studiebesök hos UR! Under studiebesöket kommer vi att träffa bland annat redaktionen för Tänk till och en av UR:s pedagogiska redaktörer som är intresserad av att höra hur ungdomsrörelsen tänker kring kommande EU-val. Det pågår även ett utvecklingsprojekt som UR kallar ung folkbildning.

read more