1. Hem
  2. Nyhet
  3. Sök till ungdomsrörelsens ordförandenätverk!

Nu öppnar ansökan till Ordförandenätverket, LSU:s exklusiva årliga program för ordföranden i barn- och ungdomsorganisationer. I år sker Ordförandenätverket i ny tappning med nya inslag: studiebesök, kompetensutveckling, nätverkande och sociala inslag! Efter några år av pandemi sker nu även Ordförandenätverket fysiskt. 

Varje tillfälle består av studiebesök, kompetensutveckling, nätverkande och sociala inslag som kombineras för att ge deltagarna insikter, kompetens, kontakter och erfarenhetsutbyte som stärker deras ordförandeskap.

Upplägg för varje träff:
  • Studiebesök hos näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle kommer ge deltagarna möjlighet att lära från personer utanför ungdomsrörelsen och bidra till breddade perspektiv.
  • Kompetensutveckling i ledarskap, organisation, politik kommer stärka kompetensen hos ordföranden i frågor som stärker som rör deras ordförandeskap.
  • Nätverkande och erfarenhetsutbyte är en central del för att ordföranden ska kunna lära från varandra, dela med sig av utmaningar och farhågor, och utbyta erfarenheter från sina organisationer. Ordförandenätverket är en samlad grupp med högt i tak och total frihet att lyfta och diskutera svårigheter och utmaningar i sina uppdrag.
  • Det sociala stärker gruppens gemenskap så att deltagarna får en social gemenskap och vänskap med andra ordföranden.

Att vara ordförande i en ungdomsorganisation är en unik position som ibland bara andra ordföranden kan relatera till. Oavsett om uppdraget fokuserar på politik eller organisation, är strategisk eller operativ så slits man mellan uppgifter, intressen och prioriteringar som inte alltid går att kombinera. Det är ett komplicerat uppdrag som till och med andra i organisationen kanske inte förstår till fullo. Ordförandenätverket är till för att bidra med verktyg och gemenskap i den unika rollen det innebär att vara ordförande för en barn- och ungdomsorganisation. 

 

Praktiskt:

Träffarna är på onsdagar mellan 15 och 19, där sista timmen går till att äta middag gemensamt. Middag vid träffarna ingår i deltagaravgiften. Alla träffar är i stockholmsområdet där vi besöker en organisation, företag eller myndighet, lär oss om dem och lånar ett mötesrum för nätverksträffen.

 

Datum för 2023:

29:e Mars

17:e Maj

20:e September

8:e November

Som deltagare förväntas du närvara på varje träff och komma med stort engagemang och intresse inför studiebesöken och andra deltagares erfarenheter. Ordförandenätverket är en fast grupp från första träffen till sista där det som sägs på träffarna stannar där. Det är en chans att känna sig mindre ensam i sin roll.

LSU kommer som regel inte stå för resor eller boende i samband med träffarna förutom i vissa fall där man reser långt. Avgiften för att vara med i nätverket 2023 är 2500 kronor. Avgiften täcker matkostnader vid vid träffarna.

 

Vi ser fram emot era ansökningar i formuläret nedan! 
Anmäl dig senast den 22:a mars!

Anmäl dig här!

Kontakt

Signe Krantz

signe.krantz@lsu.se

LSU söker kanslichef!

LSU söker kanslichef!

Vill du vara med och stärka barn och ungas demokratiska organisering? LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer söker nu en kanslichef för att förvalta, leda och utveckla vår verksamhet!

read more

Hitta till oss

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38,
Stora Essingen Stockholm

Postadress:
Box 12825
112 97  STOCKHOLM

Leveransadress:
Gammelgårdsvägen 42
112 64  STOCKHOLM