1. Hem
  2. Nyhet
  3. LSU släpper Sveriges första metodmaterial som samlar uttryck för fem rasismer

Ungdomsrörelsen ska vara en arena fri från rasism. Men för att riva ner rasistiska hinder måste vi lära oss känna igen dem. Från och med idag kan du fördjupa dig i hur olika former av rasismer ser ut och hur du kan bekämpa dem. Nu släpper vi del två av vitickevit.lsu.se i samband med LSU Forum 2022!

LSU:s nya metodmaterial VIT ICKE VIT II ger dig verktyg för att riva ner rasistiska hinder i din organisation. Studiematerialet vänder sig i första hand till barn- och ungdomsorganisationer men kan användas av alla. Det är uppbyggt för att fungera som en studiecirkel vilket innebär att det fungerar bäst när det görs i grupp.

– Varje kapitel fokuserar på en form av rasism: antisvart rasism, antimuslimsk rasism, antisemitism, antisamisk rasism och antiziganism. Det finns dock fler former av rasismer som vi inte berör i detta material, säger Mona Nechma projektledare för VIT ICKE VIT.

Det är första gången som LSU tar ett samlat grepp kring fem olika uttryck för rasism och arbetet har föregåtts av en process med experter på de olika rasismerna. Det är också det första i sitt slag som är fokuserat på ungdomsrörelsens och civilsamhällets utmaningar.

Kontakt

Mona Nechma

mona.nechma@lsu.se

Liknande nyheter
LSU söker kanslichef!

LSU söker kanslichef!

Vill du vara med och stärka barn och ungas demokratiska organisering? LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer söker nu en kanslichef för att förvalta, leda och utveckla vår verksamhet!

read more

Hitta till oss

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38,
Stora Essingen Stockholm

Postadress:
Box 12825
112 97  STOCKHOLM

Leveransadress:
Gammelgårdsvägen 42
112 64  STOCKHOLM