1. Hem
  2. Nyhet
  3. Delta i Workshop inför COP27 och COP15

Delta i Workshop inför COP27 och COP15! Gör din röst hörd inför FN:s klimattoppmöte och FN:s möte om biologisk mångfald!

I år hålls COP27, FN:s klimattoppmöte, i Egypten och COP15, FN-konventionen om biologisk mångfald i Kanada. Efter en pandemi samt en klimatkonferens i Sverige vid namn Stockholm+50 där tusentals unga konsulterades är det nu viktigt att COP27 leder till mer ambitiösa klimatåtaganden.
Självklart måste ungas röster höras under COP27 och COP15 och det kan vi göra på olika sätt. Ett viktigt sätt för Sveriges ungdom att påverka förhandlingarna är genom LSU:s representanter i den officiella Svenska delegationen. I år är det vi, Amanda och Axel som är Sveriges ungdomsrepresentanter i delegationen och vi vill höra era åsikter. Genom konsultationer med er kan vi föra in ungas åsikter till den svenska delegationen.

Därför vill vi bjuda in till en digital konsultation den 21:a september, klockan 16:30-18:30. Under konsultationen kommer vi att förklara kring de olika FN-mötena och det kommer att finnas möjlighet att lyfta både tekniska synpunkter så väl som bredare värderingsfunderingar.

Alla era tankar och åsikter är av stort värde för oss! Genom konsultationen tar vi fram så kallade “red lines” som vi för fram till den svenska delegationen. På så sätt vet de svenska förhandlarna vad unga tycker och vilka våra gränser inom förhandlingarna är. Dessa kan vi även följa upp efter COP27 och COP15 för att se hur resultaten förhåller sig till sveriges ungdoms åsikter.

Inga förkunskaper behövs för att delta! Men inläsningsmaterial kommer då du anmält dig.
Sista dag för anmälan: 16/9!

Dag: 21 september 

Plats: Digitalt, ZOOM

Tid: 16.30-18.30

Anmäl dig här!

Kontakt

Amanda Björksell

amanda.bjorksell@lsu.se

Kontakt

Axel Eriksson

axel.eriksson@lsu.se

Liknande nyheter
LSU söker kanslichef!

LSU söker kanslichef!

Vill du vara med och stärka barn och ungas demokratiska organisering? LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer söker nu en kanslichef för att förvalta, leda och utveckla vår verksamhet!

read more