1. Hem
  2. Nyhet
  3. Maktfrukost med Anna Stenvinkel

Konceptet “Maktfrukost” är en digital träff som skapar möjlighet för politiker och unga i civilsamhället att mötas för att prata och dela erfarenheter kring olika ämnen. Det kommer vara fyra maktfrukostar i en serie om Vad händer efter valet: det politiska landskapet.  Så häng med och träffa en makthavare vid ditt frukostbord!

Vår nästa Maktfrukost kommer att handla om “Eftervalsanalys-vad kommer hända med Biståndet?”.

Sveriges bistånd behövs mer än någonsin. Vi ser idag en global tillbakagång av demokrati och mänskliga rättigheter, och fattigdom och hunger ökar. De globala utmaningar vi står inför kräver ökat internationellt samarbete, inte minskat. Samtidigt har vi en ny regering där två partier vill minska procenten för bistånd. 

Vad skulle detta få för konsekvenser? Är 0,7 procent tillräckligt bra ambition? Varför är det viktigt att Sverige ger ett ambitiöst bistånd? Hur skapar vi engagemang utifrån en ändrad politik? 

Forum Civs general sekreterare Anna Stenvinkel kommer ge en eftervalsanalys gällande: Vad innebär den nya utrikes- & utvecklingspolitiken för civilsamhället?

Detta efterföljs sedan av en frågestund/samtal med ungdomarna i mötet.

Dag: 25 oktober 

Plats: Digitalt, ZOOM (länk skickas till anmälda)

Tid: 09.00-10.00

Anmäl dig här!

Först till kvarn. Vi har 15 platser! 

Kontakt

Tova Lindqvist

tova.lindqvist@lsu.se

Liknande nyheter
Digital konferens med MUCF

Digital konferens med MUCF

LSU och MUCF bjuder in till en digital uppföljning av höstens demokrativerkstäder inom EU:s ungdomsdialog den 29 april mellan kl. 13.30 – 16.00. Anmäl dig senast 26 april.

read more