1. Hem
  2. Nyhet
  3. Maktfrukost med Per Bolund

Konceptet “Maktfrukost” är en digital träff som skapar möjlighet för politiker och unga i civilsamhället att mötas för att prata och dela erfarenheter kring olika ämnen. Det kommer vara fyra maktfrukostar i en serie om Vad händer efter valet: det politiska landskapet.  Så häng med och träffa en makthavare vid ditt frukostbord!

Vår första Maktfrukost kommer att handla om “vad kommer hända med klimatpolitiken?”. 

Enligt unga har klimatkrisen inte pratats om tillräckligt under valrörelsen 2022 där den som bäst har reducerats till ett energiproblem. Samtidigt visar undersökningar att unga idag känner s.k. klimatångest. Att de har svårt att se en positiv framtid för vårt samhälle. Novus-mätningar säger vidare att 6 av 10 svenskar saknar en positiv framtidstro. Något som tros påverkas av klimathotet, global osäkerhet, finanskriser och pandemier. Förutom dess implikationer på ungas mentala hälsa riskerar det att leda till apati och bristande demokratiskt engagemang och försvagad tillit till beslutsfattare och politiska system. 

Inför Stockholm+50 visade konsultationerna med unga tydligt att unga vill se mer ambitiösa och transformativa klimatåtaganden för klimaträttvisa och för att få ett systemskifte.  

Hur ser framtiden ut gällande den klimatpolitiska agendan utifrån den kommande nya regeringskonstellationen? Farhågor? Hur skapar vi engagemang utifrån en ändrad politik? 

Dag: 11 oktober 

Plats: Digitalt, ZOOM (länk skickas till anmälda)

Tid: 09.00-10.00

Anmäl dig här!

Först till kvarn. Vi har 15 platser! 

Kontakt

Tova Lindqvist

tova.lindqvist@lsu.se

Liknande nyheter
LSU söker kanslichef!

LSU söker kanslichef!

Vill du vara med och stärka barn och ungas demokratiska organisering? LSU – Sveriges barn- och ungdomsorganisationer söker nu en kanslichef för att förvalta, leda och utveckla vår verksamhet!

read more