1. Hem
  2. Nyhet
  3. Workshop COP 26

I november i år hålls COP26, FN:s klimattoppmöte, i Glasgow. Efter en pandemi med uppskjutna klimatförhandlingar är det nu viktigt att COP26 leder till ambitiösa klimatåtaganden. COP26 är det event som kan hålla 1.5 gradersmålet vid liv. 

Självklart måste ungas röster höras under COP26 och det på olika sätt. Ett viktigt sätt för Sveriges ungdom att påverka förhandlingarna är genom LSU:s representanter i den officiella Svenska delegationen. I år är det vi, Fredrika och Amanda, som är Sveriges ungdomsrepresentanter i delegationen och vi vill höra era åsikter. Genom konsultationer med er kan vi föra in ungas åsikter till den svenska delegationen. 

Därför vill vi bjuda in till en digital konsultation den 14:e oktober, klockan 16:30-18:30. Under konsultationen finns det möjlighet att lyfta både tekniska synpunkter så väl som bredare värderingsfunderingar. Alla era tankar och åsikter är av stort värde för oss! Genom konsultationen tar vi fram så kallade “red lines” som vi för fram till den svenska delegationen. På så sätt vet de svenska förhandlarna vad unga tycker och vilka våra gränser inom förhandlingarna är. Dessa kan vi även följa upp efter COP26 för att se hur resultaten förhåller sig till sveriges ungdoms åsikter.  


Inga förkunskaper behövs för att delta! Men lyssna gärna på LSU:s poddcast “Ung Agenda” där vi går igenom COP26, ungas deltagande och vilka som är knäckfrågorna under förhandlingarna. 


Varmt välkommen den 14:e! Ta chansen att påverka COP26 och gör din röst hörd! Sprid ordet och dela gärna eventet med andra klimatintresserade. Ju fler vi är desto bättre!


Vid frågor får ni gärna kontakta oss!

Datum och tid: 14e oktober, 16:30-18:30
Plats: Zoom (Länk skickas ut till anmälda)

Anmälan 

Kontakt

Amanda Björksell

amanda.bjorksell@lsu.se

Kontakt

Fredrika Andersson

fredrika.andersson@lsu.se

Liknande nyheter